![]() |
Man kan se slagskygge i højre hjørne, men kan også se egenskygge inden i rammen |
onsdag den 7. oktober 2015
impressionisme billede
Jeg har taget 9 billeder fra det samme sted på forskellige tidspunkter.
1: taget klokken 07:15 d. 23. september.
2: taget klokken 20:15 d. 23. september.
3: taget klokken 19:00 d. 30 september.
4: taget klokken 19:30 d. 1. oktober.
5: taget klokken 16:15 d. 2. oktober.
6: taget klokken 18:00 d. 2 oktober.
7: taget klokken XXX d. 4. oktober.
8: taget klokken 07:15 d. 5. oktober.
9: taget klokken 09:30 d. 7 oktober.
![]() |
Her har jeg malet billede nummer 1, med akvarel |
Jeg lavede først min horisontlinje og mit forsvindningspunkt som ligger bag træerne. Derefter trak jeg orthogonaler hen til forsvindningspunktet. Som man kan se på mit maleri fik jeg ikke trukket fortovets orthogonaler til forsvindningspunktet. jeg forsøgte at bruge kolde farver til alt bortset fra himlen.
søndag den 20. september 2015
Farve
Der findes 12 farver som man deler ind under 6 hovedfarver -
herfra:
Sekundære farver: orange, lilla og grøn
Mellemtone: for hvert trin.
Komplimentærer
farver: farver, der ligger overfor hinanden f.eks. Rød og grøn, blå og orange.
Kolde farver: Blå,
grøn. lilla
Varme farver: Rød,
orange, gul
Farver kan have en
betydning f.eks. er grøn håb
Farveklange:
Bestemte
afgrænsninger eller begrænsninger indenfor systemerne.
Toklang, treklang
osv. op til seksklang. (det antal farver der bliver brugt)
Lys og skygge
Lys og skygge er meget rum- og stemningsskabene, udover det kan lys og skygge også symboliser ting - f.eks. kan lys symbolisere glæde og helligdom hvor skygge kan symbolisere helvede, ondskab og nat.
Vi fik en opgave hvor vi skulle tegne et objekt, først et hvor vi brugte en blyant på "hvidt" papir i dagslys, derefter et på sort papir med et hvidt stykke kridt i et mørktbelagt rum med en stearinlys placeret foran.
På billede 1 kan man se at noget af objektet forsvinder der hvor lyset ikke rammer. Man kan også fornemme at jeg pressede hårdere ved de steder der var længst mod lyset.
På billede 2
![]() |
Billede 2. i dagslys. |
![]() |
Billede 1. i mørktbelagt rum |
onsdag den 16. september 2015
Lineær perspektiv
Jeg har lavet en lineær perspektiv tegning af en gang på Herning Gymnasium. I opskriften, som vi fik, stod der, at vi skulle lave et forsvindningspunk og en horisontlinje i vores øjenhøjde. Derefter skulle vi lave en "bagvæg" som skulle være 5*7 cm. Det var utroligt vigtigt, at vi førte alle vores orthogonaler ind i forsvindningspunktet, så det ville skabe en masse dybde og give billedet et mere realistisk udtryk.
På det første billede (til venstre) kan man se min tegning. Jeg forsøgte at føre alle mine streger (dørekarme, dørhåndtag, lamper osv.) ind i forsvindningspunktet. En fejl jeg har lavet i mit billede er, at mit forsvindningspunkt skulle være mere mod venstre side af tegningen, som man kan se på billede to, som er det jeg forsøgte at tegne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8uiz6fBbHpTYJQC0unwjyEDPss3WSsdHtfa44apCBVWUON6u5wU5JIt-2YHG386K9lOcsuilHOCeOWnp-ge4A2kE1KNcGru9QqBjSwoWi9HXpKUAlnxMqR9GVlbNvL4V6Vni_JgPDoVaN/s320/2015-08-25+09.12.45.jpg)
torsdag den 20. august 2015
Det statiske:
De vertikale og horisontale linjer skaber ro i billedet, det samme gør cirklen, som er centret i billedet. Der er også kun brugt to farver (sort og bordeaux), som skaber ro. Hvis jeg havde valgt flere farve, kunne billedet komme til at se mere dynamisk ud, selvom det stadig ville være et statisk billede, pga. de horisontale og vertikale striber.
Det dynamiske:
De ligebenet trekanter og de grønne streger "skyder" op mod højre hjørne, som man kan tegne diagonale streger igennem, der giver billedet et urolig præg. De mørkeblå streger, som overlapper de røde trekanter peger i forskellige retninger, der giver værket et dynamisk udtryk. Den lyseblå "halvcirkel" skaber også en hvis uro, ikke mindst på grund af at det er en meget lyse blå, som skaber bevægelse i billedet, men også pga. den ujævne inderside.
Abonner på:
Opslag (Atom)